Cloud Computing

Cloud Computing

Cloud Computing is een verzamelnaam. In essentie komt het erop neer dat applicaties en documenten, die vroeger op de eigen PC's en/of bedrijfsserver stonden, verhuizen naar het internet. Cloud Computing is de laatste jaren sterk in opkomst. Er verschijnen steeds meer applicaties die uitsluitend nog op de systemen van de aanbieder beschikbaar zijn en dus niet meer gedownload en geïnstalleerd worden; de gebruiker gebruikt deze applicaties via het internet en betaalt naar het gebruik. 

Met Cloud Computing heb je wereldwijd en op elke locatie toegang tot jouw bestanden. Ten eerste is dit veilig omdat je nooit bestanden kwijtraakt na een computercrash of bij diefstal. Ten tweede kan Cloud Computing erg nuttig zijn bij samenwerken met collega’s of andere ondernemers. Je hoeft elkaar niet voortdurend documenten te mailen en er is tevens geen gevaar met het werken in oude versies van documenten. Wel kleven er ook nadelen aan Cloud Computing, een nadeel kan zijn dat jouw documenten onbereikbaar zijn bij het wegvallen van de internetverbinding. Ook is het raadzaam om regelmatig een backup van jouw bestanden te maken buiten de cloud.

Bekende voorbeelden van Cloud Computing zijn webmail programma’s zoals: Hotmail, Gmail en Outlook.com, kantoorsoftware zoals Google Apps en Office 365, de boekhoudsoftware van Exact en Twinfield en de CRM-software van Salesforce.

Castellium kan u adviseren en helpen bij het eventuele overstappen naar de cloud.

Kenmerken:

  • Advies en inventarisatie;
  • Voordelen, nadelen en risico's
  • Geheel of gedeeltelijk naar de cloud;
  • Kosten en kostenbesparingen.

 

Contactgegevens

Adresgegevens:
Eemstraat 7
3404KE  IJsselstein

E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Routebeschrijving

Over Castellium

Castellium is opgericht in 1999 met als kernactiviteiten het leveren van ICT-diensten en oplossingen. Castellium werkt vanuit de gedachte dat haar projecten een duidelijke meerwaarde bieden aan de bedrijfsprocessen van haar opdrachtgevers. Castellium staat voor duidelijkheid, transparantie, betrouwbaarheid en professionaliteit. Wij streven ernaar om langdurige en vooral kwalitatief hoogwaardige relaties op te bouwen met onze medewerkers, opdrachtgevers en partners.